En särskild plats

Julia Roberts som Erin Brockovich i TV - en särskild plats!

När mammor vill att deras barn ska vara intresserade av samma saker som dom själva var intresserade av när dom var små, då går de verkligen in för det. Min mamma började med att försöka få mig intresserad av hästar. Det gick inte hem alls. Sen blev det balett. Ojojoj, det gick verkligen inte hem.

Det var inte förrän jag blev tretton, som jag hittade nyckeln till en annan värld.

Jag kan ju säga att mina föräldrar fick en smärre chock, när de fick veta vad mitt nya intresse var. Dom anser, att det är en sport som bara män ser på. Jag upplever däremot show av högsta världsklass, när jag tittar på "wrestling". Den här sporten har sitt ursprung i USA, men finns även i Tyskland, Japan och England. Det är "en miljardindustri på låtsas". Man kan säga att det är en slags brottning med en del otillåtna medel, t ex kan bord och stolar förekomma i ringen som tillhyggen.

Jag fann mitt nya stora intresse i ett rum där många spenderar sina kvällar. Vad kan det vara för en plats............

Det är ingen sorglig plats. Där kan man höra alla sorters ljud, ljuden från människor som skrattar, gråter, sjunger eller skriker. Musik kan man också höra, många toner och volymer. Man kan höra ljud av vatten som rinner som från ett vattenfall, ljudet från en motorcykel, man kan också höra ljudet från en gitarrsträng......

Ibland kan man höra ljud från röster som säger; "prova den här tandkrämen eller detta kaffe, eller denna läsk för 19:90".

När jag är på denna plats kan jag bli både arg och glad på samma gång. Jag har en känsla av frihet. Ingen kan komma och störa, förutom små bröder förstås. Det finns ingen speciell lukt eller smak där förutom om man äter på något. Och platsen kan man kontrollera med en liten mekanisk sak, en fjärrkontroll. Då är det nog inte så svårt att gissa vilken plats jag talar om, eller?

Cecilia 18 år