Wat Pho-Center ger förnyelse!

 

Thai Wat Pho massage

Sveriges första Wat Pho-Center med traditionell Thai-massage i Stockholm har öppnat mycket tack vare perceptionsmodellen CrossSensor, som fd Igman Resor tillämpade i sin kompetensutveckling - i samarbete med EBC Kreaprenör.

Resebyrån har nämligen satt som mål att med hjälp av CrossSensor-modellen bevara resenärers positiva sinnesupplevelser efter hemkomsten från olika resmål. Och i detta fall gällde det Bangkok och Thailand.


- Stressens, utbrändhetens och sjukskrivningarnas Sverige behöver alla goda idéer när det gäller välgörande friskvård mot utslagning, säger Igor Kubát, som var Igman Resors dåvarande vd. Wat Pho är ett av stegen i rätt riktning. Igor Kubát har liksom många andra svenska resenärer stärkt och förnyat sin identitet med traditionell Thai-massage i Bangkoks berömda Wat Pho-tempel. Och sedan dess har de undrat:

- Varför saknas denna form av förnyelse i Sverige?

Sedan flera år finns Wat Pho massage på Holländargatan 9A, vägg i vägg med Centralbadet i Stockholm. Du kan få kontakt genom oss.

Energifrigörelse med tusenåriga rötter

Staty

Wat Pho, som har buddistiska rötter och influenser från kinesisk medicinpraktik, är mycket mer än en spännande sinnesupplevelse. Wat Pho är också en fungerande relaxterapi och massageteknik, som balanserar kroppens energisystem. Och som även emotionellt och mentalt gör dig till en ny människa.

Tre erfarna terapeuter Phunupan Ipaoheng, 36 år, Kitima Ivaranich,42 ,
och Supim Isaengkham,44, från Wat Pho-templet i Bangkok, där institutet för Wat
Pho-utbildningen håller hus, värnar om denna förnyelse. Och ger följande tankeställare:

- I dagens stressiga värld krävs en djupare former av avslappning. Wat Pho, som upptäcktes för tusentals år sedan, har det rätta djupet. Det är en form med innehåll. Rent av en visdom, Den traditionella thailändska massagen en del av livet, kulturen och dess filosofi.

Yoga och akupunktur utan nålar

Templet Thai Wat Pho

De som har varit Thailand och prövat Wat Pho-massage är övertygade om att denna behandling är en form av yoga. Relaxterapin har nämligen starka indiska yogainfluenser, men med en tydlig fokusering på kroppens energipunkter finns också en länk till den traditionella kinesiska medicinen - akupunktur men utan nålar! Det är torr-massage, som helt och hållet skiljer sig från Europas ”kladdiga” olje- och tvålmassage.

I Wat Pho-Centter på Halländargatan ligger man på en madrass på golvet. Miljön är rogivande. Precis som i Bangkok. Wat Pho-massagen känns som en passiv form av yoga, någon har kallat det ”yoga för lata”. Våra massörer använder händer, tummar, underarmar, knän, armbågar och andra kroppsdelar för att sträcka ut och massera kroppen.

Enligt buddistisk tro är god hälsa lika med frihet från smärtor d.v.s. ett obehindrat flöde av de vitala energiströmmarna genom kroppen. Genom Wat Pho-terapi lösgörs blockeringar och spänningar, som orsakar smärtor och värk. Processen är mycket noggrann och exakt. Varje muskel och led når ett tillstånd av inre frid.

Wat Pho-massage sträcker ut dina muskler

Thai Wat Pho massage

I Thailand vet man att de vanligaste orsakerna bakom muskelsmärtor, värk och orörlighet, är att dina muskler kortas av spänningar. Genom att trycka på vissa punkter och sedan sträcka ut muskler och leder släpps flöden loss och energin kan vandra fritt i kroppen. Regelbunden Wat Pho-massage sträcker ut leder och muskler till deras normala viloläge. Vilket påverkar hela kroppen.

Mjukhet, rytm och flöden. Det är Wat Pho-massage i ett nötskal. Ingenting görs hastigt inga plötsliga förändringar i rytm. Varje moment smälter mjukt samman med det nästa. Regelbunden massage ger ett mycket stort välbefinnande och välmående. Huvudvärk, värk i nacke och rygg är som bortblåsta.

Wat Pho är förebyggande friskvård!

Wat Pho-massage håller både kropp och sinnen fria från stress och spänningar. Massagens verkningar i sammanfattning:

* Frigör muskelspänningar
* Minskar stress och ökar välbefinnandet
* Stärker kroppens funktioner
* Stärker blod- och körtelcirkulation
* Öppnar blockerade områden i kroppen
* Skapar balans mellan kropp, sinne och själ
* Förnyar kroppen och alla sinnen
* Förbättrar matsmältningen
* Ökar smidighet och rörlighet
* Förebygger kroppsliga värk och besvär
* Stärker nervsystemet
* Medför djup avspänning

Skam den som tycker illa därom!

Massageterapi är den äldsta formen av behandling och har använts inom alla kulturer - i förebyggande och läkande syfte. Ursprunget till den thailändska massagen hittar du Indien, Tibet och Kina för ungefär 2500 år sedan.

Idag är den thailändska Wat Pho-terapin den snabbast växande terapin i världen. Wat betyder tempel eller kloster, där utöver bönestunder även bedrivs och undervisas olika heliga konstarter. En av dessa är massage.

Därför kan man prisa Thai-massage på samma sätt som engelsmän prisar Strumpebandsorden: ”Skam den som tycker illa därom!” Om du nu är nyfiken att själv pröva på Wat Pho-terapin så finns i Stockholm ett Thai Wat Pho institut på Holländargatan 9A i Stockholm, som Du kan få kontakt med genom oss.


Imi Markos
Chefredaktör i kunskapsnätverket Kreaprenör®